Hjem       Attraktioner        Turprogram       Kalender       Om os

Inspiration til en god oplevelse med Aarhus Guiderne

AarhusGuiderne tilbyder salg af guidede ture, cruise- og tolkeservice, transfer til/fra lufthavn mv., til alle attraktioner i Aarhus og i Jylland både i bus, til fods, på cykel. Vi guider på dansk, engelsk, tysk, fransk, italiensk, spansk, svensk, portugisisk & russisk.  

 

Klik på billederne herunder og bliv inspireret til hvad du vil tilbyde din gruppe, medarbejdere, erhvervskunde, studerende, familie mv. af inspirerende oplevelser.

På en byrundtur i Arhus får du mulighed for at se de mest spændende steder i byen. Vi kigger ind i Domkirken, som i sin nuværende form dateres til 1520. Den Gamle By, købstadsmuseum, aflægges også et besøg. Vi kører forbi Aarhus Universitet, ARoS og byens kulturelle centrum. I Mindeparken, en af byens oaser for afslapning og aktiv udfoldelse, laver vi et fotostop, med et kig op mod Marselisborg slot, som er kongefamiliens sommerresidens. Havnefronten og Aarhus havn afrunder turen.

press to zoom

Her præsenteres Danmarks fortid på en innovativ og spændende måde, hvor fortiden bliver levende og giver den besøgende en bedre forståelse af forgangne tider, og hvordan vi er ankommet til nutiden. Muset rummer Grauballemanden, et moselig, som er mere end 2000 år gammelt. Gennem et smukt kuperet landskab ankommer vi til Norsminde, hvor vi laver et fotostop. På vej tilbage til Aarhus kigger vi ind på Vilhelmsborg, som er det Nationale Hestesportscenter.

press to zoom

Silkeborgsøerne og Himmelbjerget er et udflugtsmål, hvor natur og kultur mødes. Naturen kan kombineres med et besøg på Silkeborg Museum, hvor Tollundmanden bor, eller et besøg på Silkeborg Kunstmuseum, som er Asger Jorns museum. Herfra er der en kort spadseretur til Indelukket, som er stoppested for Hjejlen og de andre både, som sejler til bl.a Himmelbjerget. Busturen går forbi ruinerne af Øm kloster med mulighed for et stop, og gennem idylliske landsbyer.

press to zoom

Gl. Estrup, som er mere end 500 år gammel, giver os et billede af livet på herregårdene i gamle dage. Riddersalen har stukloft og på væggene flamske gobeliner. Turen går videre til Rosenholm slot, et renæssanceslot, som ejedes af Rosenkrantz familien. Der er masser af familieportrætter malet af kendte kunstnere, og hvis du hører tunge skridt på trapperne, så er det sikkert den onde Palle Rosenkrantz – Rosenholms husspøgelse.

press to zoom

Stå ansigt til ansigt med verdens dyr på Naturhistorisk Museum. I fem store udstillinger og skiftende særudstillinger kan du komme tæt på naturen omkring dig. Se om du kan finde alle ’99 arter at opleve før du bliver voksen’, der myldrer frem overalt på museet. Oplev myren på størrelse med en arm, eller se svanen folde sig ud . Udforsk ”Den Globale Baghave” eller tag på en tidsrejse fra istiden til naturen i dag i udstillingen ”Vores Natur”. Kom tæt på løverne på Afrikas savanne, eller udforsk F

press to zoom

Ebeltoft er et perfekt udflugtsmål med de smalle brostensbelagte gader, de gamle huse og et Rådhus som dateres tilbage til1789. Oplev bl.a. et Glasmuseum, som viser verdenskunst af høj værdi og Fregatten Jylland, som deltog i slaget ved Helgoland i 1864. Undervejs passerer vi Kalø slotsruin, der står som et monument fra fortiden. Sluttelig runder vi også Nationalpark Mols Bjerge, nogle af de smukkeste, bakkede landskaber, der er formet i Istidens Danmark.

press to zoom

Fyrkat er en cirkelborg fra vikingetiden, opført af Harald Blåtand i slutningen af år 900. Man kan spørge sig selv og andre, hvem mon boede i disse ringborge? Var det krigere, klar til kamp på kongens mindste vink? Eller var det et beskyttet område for folket, hvis der kom et angreb. Måske tjente det begge formål. Vi aflægger et besøg i en rekonstrueret vikingelandsby i nabolaget, og ved Ringfortet er der også et rekonstrueret langhus.

press to zoom

Aarhus Rådhus kan i 2016 fejre 75-års jubilæum. Den funktionalistiske bygning er i dag fredet, da den er højst bevaringsværdig i sin oprindelige form. Rådhuset kan besøges separat eller kombineres med andre af byens attraktioner.

press to zoom

Botanisk Have er en grøn oase midt i Aarhus. Her finder du alverdens blomster, planter og træer. I den 20 hektar store park er der også et vidunderligt væksthus, som kan besøges i dagtimerne. Alle er velkomne til en picnic i de grønne omgivelser.

press to zoom

ARoS, som er byens kunstmuseum, har altid en spændende udstilling at vise frem. Fra Olafur Eliassons ”Regnbuen” har du et fantastisk kig ud over Aarhus og Aarhusbugten – og i forskellige farver. Museet har også butik og en dejlig café.

press to zoom

Aarhus Havn er en driftig arbejdsplads for mange af byens borgere. Det er her de store containerskibe lægger til, og det er her, de mange krydstogtskibe bringer endags-turister til byen.

press to zoom

Aarhus Universitet, byens uddannelsescentrum for videregående uddannelser knejser lidt over byens centrum. De karakteristiske gule bygninger omkranser parken, hvor der er mulighed for en gåtur med kig ind i Søauditoriet med Per Kirkebys udsmykning.

press to zoom

Aarhus Rådhus er ganske unikt indendørs. Interiøret er det oprindelige, og meget er designet af Arne Jacobsen, specielt til Rådhuset. Associationerne går til et amerikansk fængsel, når man bevæger sig på de forskellige etager.

press to zoom

Aarhus Teater er et af Hack Kampmanns bygningsværker. Det er indviet i år 1900 og står med sin udsmykning i form af malerier og symboler som en afgrænsning af Bispetorv mod øst.

press to zoom

Populær byvandring for familier og arbejdskolleger. Hør godt efter, hvad guiden fortæller undervejs og quiz familie, venner og kolleger bagefter. Alt efter rute og tema kan spørgsmålene være: Hvem har tegnet teatret? Hvem er “manden” med cyklen ved Immervad? Lad dine gæster give svarene på de spørgsmål, som guiden udleverer til quizmasteren efter turen.

press to zoom
ÅrhusØopt
ÅrhusØopt

Aarhus Ø, det nye og spændende kvarter på havnefronten. Her er der boligområder, uddannelse, industri, byhaver og en strandbar med masser af frisk luft fra havet.

press to zoom

Marselisborg slotspark er rig på oplevelser. Her er der en skulpturpark, en rosenhave, en grønsagshave og et smukt hus at kigge på. Slottet er bygget af Hack Kampmann som bryllupsgave til Kong Christian X og hans Dronning.

press to zoom

Uden for Aarhus betyder busture ud af byen. Vi tilbyder næsten alt, og typisk kan vi vise jer Silkeborg og Himmelbjerget, Ebeltoft og Fregatten Jylland, Randers og Regnskoven, Herregårdene på Djursland. Har du specielle ønsker, kan vi også klare det.

press to zoom

Den Gamle By er et købstadsmuseum, som viser huse fra 1500-tallet frem til den moderne by. Her kan man se, hvordan livet levedes i de forskellige tidsaldre, hvordan man gik klædt, hvad man spiste, simpelthen hvordan rig som fattig boede og levede livet.

press to zoom

Aarhus Domkirke står på Bispetorv som et monument i byens historie. Den unikke altertavle er billedskærerarbejde udført af Bernt Notke. Kan kombineres med et besøg i Vor Frue Kirke, som også rummer Kryptkirken og Klosterkirken.

press to zoom

De to runestene afspejler overgangen fra vikingetiden til middelalderen. Harald Blåtands sten er et symbol på den begyndende kristendom i Danmark og kaldes også Danmarks dåbsattest. De to runestene, kirken og de to store gravhøje udgør tilsammen et minde om de døde og en svunden tid, men også en hyldest til de levende. Tilsammen er disse mindesmærker optaget på Unescos Verdensarvsliste. På turen kører vi gennem naturskønne østjyske landskaber.

press to zoom

Aarhus Rådhus

Væksthusene, Botanisk Have

ARoS - Aarhus Kunstmuseum

Aarhus Havn

Aarhus Universitet

Rådhuset

Aarhus Teater

Aarhus Ø

Quizture

Uden for Aarhus

Marselisborg Slotspark

Den Gamle By

Aarhus Domkirke

Byrundtur i Aarhus

Jellingestenene

Moesgaard Museum

Silkeborg og Himmelbjerget

Naturhistorisk Museum

Ebeltoft

Fyrkat

Herregårdene på Djursland